1. Начало
  2. Кучета
  3. Кучешки храни
  4. Лакомства
  5. Лакомство с подкрепа при ставни проблеми от Flamingo, Белгия

0504017

Лакомство с подкрепа при ставни проблеми от Flamingo, Белгия

6.20 лв.

Изчерпана наличност

 

Лакомство за профилактика на ставни проблеми - 85 гр. Чисто пилешко месо с добавен Глюкозамин.

 

Особенно при едрите породи кучета с възрастта подвижноста на ставите намалява и те стават по-малко подвижни и игриви. В ранните стадии това може да се избегне, чрез даване на вещества които спомагат за отминаване на болката и сковаността и възвръщане на еластичността на ставите,

Препоръчително е младите кучета също да получават профилактика на ставите.

 

Повече за Глюкозамина:

Глюкозаминът се извлича от морски миди, но може да бъде и лабораторно произведен. Една от най-често срещаните форми на глюкозамин на пазара е глюкозамин хидрохлорид.


Глюкозаминът е комплекс от аминокиселини и захари, които влизат в директния синтез на глюкозаминогликани. Те имат структурно укрепващо действие в организма. Служат също така за производство на синовиална течност, която спомага работата на ставите – намалява триенето и предпазва ставата от „износване”.


Човешкият организъм нормално произвежда глюкозамин, който с напредване на възрастта намалява значително. Освен това глюкозаминът взима участие в процесите на активно хрущялно производство. Прилага се при остеоартрит, болки в коляното, болка в гърба и глаукома.


На пазара се срещат хранителни добавки, съдържащи глюкозамино сулфат, хидрохлорид и N-ацетил-глюкозамин. Трябва да се внимава при покупка на продуктите с тези три съставки, защото те имат различен ефект.


Повечето продукти с глюкозамин съдържат и допълнителни съставки. Най-често срещаната е хондроитин сулфат или хрущял от акула. Учените са установили, че наличните смесени продукти на глюкозамин нямат по-изразен ефект, отколкото тези в самостоятелна форма.2. Приложение на глюкозамин

Той намира приложение при възстановяване от различни заболявания. Заболяването остеоартрит се повлиява успешно от приема на глюкозамин. Неговият ефект е най-вече за овладяване на болка в колената. Ефектът му се изразява в производство на синовиална течност и овладяване на триенето между свързващите части на бедрената, капачната и пищялни кости. Глюкозаминът заздравява изтънената и крехка ставна капсула, което е усложнение при остеоартрит на ставите. Приемът на добавка помага за доставката на микроелементи, укрепващи ставната капсула.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/alternative-medicine/news_14423.html

Подобни продукти:

Последвайте ни във Facebook!