130224

Клетка Carumba Bow от Savic Белгия

Savic

1183.60 лв.

Клетка за папагали Canberra Bow

Голяма клетка за папагали екипирана с 5 масивни дървени кацалки и 4 стоманени хранилки. С механизъм за заключване и стойка на колелца.

Идеална за Жако, Ара, Хиацинтово Макао и други едри папагали.

 

Размери 100х80х187 см.

 

Произведено в Белгия www.savic.be

 

Още информация:

Преди да си купите птица, трябва да изберете клетка, която е толкова важна, колкото избора на птицата. 
 

За да се чувства вашата птица комфортно клетката трябва да е толкова голяма, колкото може да си позволите. Не се заблуждавайте, че щом може да си разтвоти крилете вътре това и е достатъчно. Някой видове птици имат нужда от по специфична форма и модел клетка, както и от различно разположение и брой на кацалките, хранилките и поилките. Консултирайте се за нуждите на избраната от вас птица в специализираните магазини.


 

Къпането на папагалите е част от всекидневната им грижа за перата. Спомага за премахване на натрупания прах, овлажнява кожата и перата. Ако нямате възможност да поставите посточнно къпалка в клетката, добре е да я слагате сутрин за да може до вечерта птицата да изсъхне. Оставете птицата сама да избере кога да се къпе и никога не я насилвайте. Ако в началото не желае да се къпе, това не означава, че няма да го направи след ден, два или след седмица. Водата трябва да е хладка. Мократа птица може да се разболее, ако в стаята е твърде студено или става течение. Банята няма да разбоее птиците, те се разболяват когато имунната им система е слаба, подложени са на стрес, неправилна диета и лоша хигиена.  Къпането, чрез пръскачка за цветя, не е толкова ефективно, а това е важно за добро поддържане на перата на всяка птица.

Последвайте ни във Facebook!